Det Rullende Guitarværksteds logo

Indvendige afstivninger i akustiske guitarer

Her har vi en ældre spansk guitar fra svenske Levin - endnu en. De svenske guitarer er ret overrepræsenterede her på vores sider...
Flere af de indvendige afstivninger har løsnet sig. Umiddelbart ytrer det sig i nogle grimme resonanser, træet står og rasler og rumler ved bestemte frekvenser. Og så bliver konstruktionen jo også svagere. Så afstivningerne skal naturligvis limes igen.

Løs bracing indvendigt i guitar

Der er langt fra lydhullet og hen til den løse bjælke/afstiver. Og det er på bagsiden afstiveren sidder. Hvordan limer man sådan en så den kommer godt i spænd? Med en hjemmelavet skruetvinge:

Skruetvinge inden i guitar

(Vidvinklen får det til at se ud somom den hjemmelavede skruetvinge står skævt. Det gør den ikke!) Og dækket og bagsiden af guitaren er naturligvis forstærket udvendigt, så de kan holde til presset:

Arm inde i guitar

Det er min arm (eller noget af den) her på billedet. Det er ikke nemt arbejde! Man kan ikke se noget, og man kan knapt bevæge hånden. Og alligevel skal den limede afstiver skrues i spænd.

Her var 2 afstivere gået løs i begge ender. Alle 4 blev limet - en af gangen, for andet er der ikke plads til...

En stor hjælp når man arbejder inde i en guitar, er et endoskop. Eller simpelthen et lille webcam. Her bruger jeg et inde i en jazzguitar, der skal limes, og alt skal foregå igennem pickup-hullet: Endoskop inde i guitar

Se flere reparationer vi har beskrevet