Det Rullende Guitarværksteds logo

Reparationer - Andre instrumenter

Reparation af andre strengeinstrumenter.

Vi reparerer og justerer ikke bare guitarer og basser. Alle slags strengeinstrumenter finder vej til vores værksteder.

mandolin forside mandolin mandolin bagside

Her er det en gammel dansk mandolin fra instrumentmager Just Povlsen. Bygget i februar 1951. Mandolinen havde hængt på en væg som pynt i mange år, for 3 af stemmeskruerne manglede.
Vi satte nye stemmeskruer på, nye strenge og en let båndslibning, så er mandolinen meget spilbar igen.


guembri guembri guembri

Kendere af skriftet "Vakse Viggo" er formodentlig bekendte med Viggofonen. Her er det Viggofonens stamfader, den nordafrikanske Guembri, der er på bordet. Vores opgave var at montere stemmeskruer, Ejeren var træt af at den skulle stemmes ved at stramme og løsne knuderne.


Resonatorguitarer skal ofte repareres. Der er så meget der konstant rasler løs. Her er det en af de mere specielle, en amerikansk Supro, med en krop af glasfiber. På denne her var der en fejl i pickuppen, der støjede, og afstivningen i kroppen var gået løs.

Normalt lader vi de uddannede violinbyggere om at reparere instrumenter af violinfamilien, men her lod vi os overtale til at reparere en kontrabas. Halsen var knækket af, stolen passede ikke ordentligt, og der skulle i øvrigt nye strenge på.

Halsen limede vi fast igen med gammeldags varm hudelim, og vi monterede en ny stol. Der er en masse tilpasningsarbejde i at tilvirke sådan en stol, men det betaler sig. Bassen kom til at lyde meget bedre end ejeren havde forventet.

Tilbage til "Hvilke reparationer foretager vi"